מי מכם שמחפש עו”ד הגדלת המזונות ומבקש להגיש תביעה להגדלת מזונות מבן הזוג לשעבר, בוודאי מחפש להבין מתי וכיצד ניתן להגיש תביעת הגדלת מזונות. למעשה, כל עורך דין בתחום דיני המשפחה יגיד לכם כי מדובר באחת התביעות היותר נמשכות בתחום דיני המשפחה. ובהתאמה, גם הדרישות להוכחה הן אינן עניין של מה בכך. לרוב, כאשר בני זוג מתגרשים וישנם ילדים משותפים, המזונות מתחלקים בין השניים באופן יחסי. אם בעבר מרבית, אם לא כל, תשלומי המזונות היו מושתים על האב, כיום הדבר דינמי ומשתנה. כיום, נלקחים בחשבון שני קריטריונים עיקריים בפסיקת המזונות הראשונית והם הכנסות בני הזוג וטווח המשמורת על הילדים. כאשר מבקשים לשנות את ההסדר ולהגיש תביעה להגדלת מזונות יש להוכיח כי הנ”ל השתנה באופן מהותי.
פסיקת המזונות הטעונה שינוי
יש לשים את ההבדל בין פסיקת מזונות על ידי בית המשפט לבין פסיקת מזונות בהסכם בין בני הזוג אשר אושר על ידי בית המשפט. בכל מקרה, הקריטריונים אותם יש להוכיח ישארו אותם הקריטריונים, אך בזמנים בהם ישנו הסכם בין בני הזוג, בתי המשפט נוטים פחות בשינוי טווח המזונות, הן להגדלתו או להקטנתו. בפעמים בהם מבקש אחד מבני הזוג להגיש תביעה להגדלת מזונות, וישנו פסק דין (בין אם בהסכם ובין אם מטעם בית משפט), יתבקש בן הזוג שהגיש את התביעה לפרוש את כל הקלפים, את מכלול ההכנסות וההוצאות, ואת כל העובדות הרלוונטיות בגינן ניתן להוכיח כי הנסיבות השתנו באופן המצריך הגדלת המזונות.
יש לשים לפנינו את טובת הילד
אמנם תביעת הגדלת מזונות היא פשוטה יותר מאשר תביעה להקטנת מזונות, ולרוב נשקלת על ידי בתי המשפט באופן חיובי, אך יש לשים את הדגש על דבר נוסף: יכולתו הכלכלית של ההורה הנתבע. נכון כי ברבות המקרים הסכסוך המשפחתי משפיע על שני בני הזוג באופן מהותי, אך אתם עדיין נשארים ההורים של ילדיכם. על כן, נסו לשקול טרם לעו”ד הגדלת מזונות את האפשריות הרלוונטיות טרם הגעה לערכאות משפטיות. הליכים מעין אלו יכול וימשכו שנים, ויפגעו עוד יותר בקשר בין ההורים וכמובן גם בילדים, בסופו של דבר. בכל מקרה בו אתם מבקשים להגיש תביעת הגדלת מזונות, פנו לעו”ד הגדלת מזונות לייעוץ נוסף, ונשמח לסייע.