איך נקבעים דמי מזונות – כל מה שצריך לדעת
החוק בישראל קובע שכל קטין זכאי למזונות מהוריו. כשמדובר במשפחות שבהן ההורים לא נשואים זה לזו וחיים בנפרד, שני ההורים מחויבים לדאוג לצורכי ילדיהם ולשאת במזונות, לפי הסכם שנקבע בין הצדדים או בהתאם להכרעת בית משפט או בית דין רבני. גובה תשלום מזונות, כמו גם השאלה איך נקבעים דמי מזונות הן סוגיות שנויות במחלוקת שיכולות להשתנות בהתאם לנסיבות. כיוון שדמי מזונות היא סוגיה מורכבת שלרוב מצריכה התערבות של בית משפט, יש צורך בשירותיהם של עורכי דין לענייני גירושין. לפניכם כל המידע שצריך לדעת לגבי איך נקבעים דמי מזונות.
כיצד נקבע גובה תשלום מזונות?
כיוון שכל מקרה נבחן לגופו, לא ניתן לספק תשובה מדויקת לגבי סכום דמי המזונות. ישנם פרמטרים שונים שמובאים בחשבון ע”י בית המשפט כשקובעים גובה דמי מזונות. באופן כללי ניתן לעשות חישוב משוער של דמי מזונות בהתאם לשלושת הקריטריונים העיקריים; דמי מזונות בסיסיים (הכוללים מזון, ביגוד, ביטוח רפואי בסיסי וכו’) שלרוב נעים בין 1,200-1,500 ₪ + דמי מדור (נקבעים בהתאם לשכר הדירה/משכנתא ועלויות החזקת דירה שהאם משלמת) + מחצית מההוצאות המיוחדות (כמו הוצאות חינוך, שיעורים פרטיים, חוגים ועוד) והוצאות בריאות שאינן נכללות בביטוח הרפואי.
מה עוד כדאי לדעת על איך נקבעים דמי מזונות?
בין שמדובר במזונות לילד אחד או מזונות לשני ילדים, חשוב לציין שתשלום מזונות ילדים באופן כללי נחלק לשתי תקופות עיקריות: מזונות עד גיל שש, בהם האב מחויב לשלם במלואם – ומזונות מגיל שש ומעלה. לאחר גיל שש, חישוב דמי המזונות נעשה לפי יחס ההכנסה של כל הורה אל מול היחס של זמני השהות של הילדים בכל בית. חישוב זה נעשה מתוך התחשבות בכך שהיום יותר אבות מבקשים שילדיהם ישכנו בבתיהם. אין ספק כי דמי מזונות ילדים הוא נושא מורכב ולכן ההמלצה הרווחת היא לעשות זאת בייעוץ וליווי של עורכי דין לענייני גירושין. משרד עורכי דין זיו בייטל בעל ניסיון עשיר בדיני משפחה, כולל מזונות. מעוניינים במידע נוסף על איך נקבעים דמי מזונות? מחפשים מידע על מזונות לשני ילדים? מוזמנים ליצור עמנו קשר ונשמח לתאם פגישת ייעוץ.