ירושות וצוואות הם תחום רגיש ומורכב, אשר במקרים מסוימים, יכול ליצור קרע ממשי בין בני המשפחה – גם בין אלו המעורבים במקרה באופן ישיר, וגם בין שאר בני המשפחה.
מקרה שכזה, יכול לבוא לידי ביטוי במקרים של גילוי רמאות בצוואה, מיד לאחר קבלת צו ירושה – כמובן, שבכדי להביא לביטולה של הצוואה, יש צורך להוכיח את מקורה של אותה רמאות בצוואה.
כאן חשוב לציין, שבתי המשפט לא ממהרים לבטל צוואות. מדובר בסוגיה מורכבת, המצריכה מעורבות של עורך דין לענייני צוואה הבקיא בתחום.
כמובן, שיש סוגי צוואות בהן יותר קל לרמות, כמו במקרה של צוואה בעל פה – למרות שבצוואה מהסוג הזה, חלה חובה שהיא תאמר בפני שני עדים – עדיין יכולה להיווצר בעייתיות לגבי קביעת אמינותה, וגם השופטים אשר ידונו בנושא של רמאות בצוואה מהסוג הזה, יתקשו לאמת או להפריח את הטענה לגבי קיום הרמאות.
מהי צוואה משותפת?
צוואה משותפת, הנקראת גם צוואה הדדית, היא צוואה אותה עורכים בני זוג יחדיו, במטרה משותפת – כאשר אחת המטרות העיקריות של צוואה זו היא לדאוג שבן הזוג אשר יוותר בחיים אחרון, לא יבצע החלטות שבן הזוג שנפטר לא היה מסכים לגביהן – במידה רבה, צוואה הדדית, יכולה למנוע מצב של רמאות בצוואה.
במקרים בהם אחד מבני הזוג, מבקש לבצע שינוי בצוואה המשותפת, בית המשפט יבחן לעומק את סוג השינוי בו הוא מעוניין, את הסיבה בגינה הוא מעוניין באותו שינוי, ואת הנסיבות – כמובן, שקיים שוני בין מקרים בהם אחד מבני הזוג מבקש לבצע את השינוי שעה שבן זוגו עודנו בחיים, או בין אם הוא מבקש לבצע את השינוי לאחר שבן זוגו נפטר – כך או כך, ההמלצה היא להיוועץ עם עורכי דין צוואות לצורך ביצוע צעד זה.
קבלת צו ירושה, וגילוי רמאות בצוואה, עלולה לגרום לתחושות קשות בקרב היורשים ולפגוע בקשרי המשפחה.
מהסיבה הזאת, ההמלצה היא להיחפז למסקנות מהירות ולא לעשות צעדים מרחיקי לכת, בטרם היוועצות עם עורך דין מקצועי המתמחה בתחום של ירושות וצוואות.
אם גם אתם חושדים על קיומה של רמאות שכזאת, או אם אתם מעוניינים בקבלת ייעוץ או ייצוג משפטי בכל נושא אחר בתחום הצוואות והירושות, אתם מוזמנים ליצור קשר עם עורך דין זיו בייטל.