על מנת לענות על השאלה מה המינימום לתשלום מזונות עלינו להבין תחילה כי יש להיוועץ בעורך דין לענייני משפחה, בכל פתיחת הליך בנושא או מחשבה על פירוק הנישואין. וזאת, טרם נקיטת כל פעולה אחרת. שכן, מאמר מקצועי ככל שיהיה, איננו מחליף התייעצות עם עורך דין. כעת, משפנינו לעורך דין בתחום המשפחה, על מנת שנוכל להבין מה המינימום לתשלום מזונות, אם אכן ישנו מינימום שכזה, עלינו להבין מה עומד מאחורי פסיקת המזונות כיום בבתי המשפט. נוכל לענות על שאלה זו גם באמצעות השאלה מה כולל תשלום מזונות.
גובה דמי מזונות היום ובעבר
עד לפני שנים מספר, לא הייתה מטריה קבועה בנושא תשלום המזונות אך המגמה הייתה ברורה- האב משלם מזונות, עבור ילדיו עד גיל 18, ולאחר מכן מזונות מופחתים עד גיל 21. על השאלה מה כולל תשלום מזונות התשובה היא מדור, מחציות וצרכים אישיים כמובן. כיום, הפסיקה השתנתה ואיתה גם הגיע דור אחר של שוויון, גם בתשלומי המזונות. גובה דמי מזונות כיום מושתת על שני עקרונות והם- גובה ההכנסה החודשית של כל אחד משני בני הזוג, וכן ימי המשמורת של כל הורה על ילדיו. ככל שהמשמורת בין ההורים שווה, וכן ההכנסות שלהם שוות גם הן, הסיכוי שתשלום המזונות יפחת למינימלי. באותה מידה גם הפוך, למשל, אם האב מרוויח 10,000 ש”ח בחודש, והאם 5,000, והילדים מצויים בחזקת האם ברוב ימות השבוע- האב ישלם מזונות, בסבירות ובסכומים גבוהים באופן יחסי, כפי הנהוג בעבר.
מינימום תשלום דמי מזונות
חשוב להבין שבכל מקרה, כיום אין מינימום עכשווי לתשלום מזונות שניתן להגדירו במספר. אמנם העקרונות שמוצגים לעיל הם אלו שנלקחים בחשבון, ועדיין, אין ביטחון לגבי מינימום או מקסימום, ובסופו של דבר, הכל תלוי בבית המשפט. השופט העומד בראש ההליך הוא אשר יקבע את הסכום הסופי בפסק הדין, בעין אובייקטיבית על ידי שקילת בית המשפט. כך שבסופו של יום, בבואנו לשאול את השאלה מה המינימום לתשלום מזונות, עלינו לקחת בחשבון את מגוון התסריטים האפשריים. בכל מקרה שלא יהיה, יש לזכור דבר אחד חשוב והוא טובת הילדים, והיא זו אשר אמורה להיות לנגד עינינו ת